Hoe ziet het animatieproces eruit?

Bij de productie van een geanimeerde film zijn alle verschillende fases enorm belangrijk. Zo moet eerst begonnen worden met een duidelijk verhaal en een duidelijk doel.

1 Ontwerp

Zodra dit doel vastgesteld staat begint het ontwerp, allereerst stellen we dit vast aan de hand van voorbeelden ofwel een ‘moodboard’. Daarin kan iedereen aflezen wat het kleurgebruik en de stijl van de animatie word.

2 Modeleren

Alles moet van begin af aan ontwikkeld worden. Speelt het verhaal zich bijvoorbeeld in een groene buitenruimte af, dan moet ieder boompje en ieder huisje gemaakt tot de wolkjes aan toe. Gelukkig hebben wij een alsmaar groeiende bibliotheek die door de jaren heen is opgebouwd waar we uit kunnen putten.

3 Karakters

Vervolgens begint de ontwikkeling van het karakter, dit is de persoon die ons het verhaal gaat vertellen, hierbij proberen we een zo juist mogelijke vorm te geven aan het karakter dat uw doelgroep optimaal aanspreekt.

4 Animatie

Wanneer dit alles is gemaakt dan begint het animeren. Bij dit magische proces word soms slechts 5 seconden aan geanimeerde film gecreëerd per dag. Dat lijkt misschien weinig maar na een week productie begint zich al een heus verhaal af te tekenen op het scherm.

5 Renderen

Na de digitale belichting en de effecten moet uiteindelijk alles uitgerenderd worden. Renderen betekend dat de computer voor ieder plaatje gaat berekenen hoe het licht valt, hoe het licht geabsorbeerd word en hoe alle verschillende materialen zoals ijzer, steen en glas het licht reflecteren.

? Hoe lang duurt de productie van een gemiddelde animatie?

Animatie is een intensief proces omdat alles gemaakt moet worden. De gemiddelde animatie kost 5 weken van akkoord op het script tot de afwikkeling.


Klik hier om terug te gaan naar de pagina waar u vandaan komt.
Kijk op ons blog voor meer artikelen.